Niška Banja se nalazi na samo 10 Km od Niša i 220km od Beograda, na jugoistoku Srbije. Ovo je banja sa puno potencijala i namera je da u skorije vreme postane jedna od popularnijih turističkih destinacija u Srbiji.

Od Niša do Niške Banje

Vila PRIČA u Niškoj Banji

Osim prirodnog bogatstva koje Niška Banja nudi, tu su i sadržaji koji omogućuju posetiocima kako rehabilitaciju i lečenje, ali i rekreaciju i odmor.

Prirodni lekoviti faktori

U Niškoj Banji vlada umereno-kontinentalna klima. Bogatstvo su termomineralne vode i prirodno mineralno blato. Lekovite vode izviru sa pet izvora („Glavno vrelo“, „Suva Banja“, „Školska česma“, „Banjica“ i „Pasjača“). Ovi izvori lekovite vode pripadaju grupi zemnoalkalnih homeotermi (36-38°C), blago mineralizovanih, sa kapacitetom od 56 litara u sekundi.

Sportsko-rekreativni sadržaji

Niška Banja je veoma pogodna za pripreme sportista i sportska takmičenja. Poseduje razne sportke objekte i terene. Tu su tereni za mali i veliki fudbal, rukomet i tenis. Ukoliko ste ljubitelj jahanja u Niškoj banji ima hipodrom, a u istom sklopu je i streljana. U Niškoj Banji se održavaju atraktivna takmičenja u paraglajdingu, gde takmičari kreću sa obronaka Koritnika, a spuštaju se u Nišku Banju.

Kulturno-istorijski spomenici u okolini

U Niškoj Banji možete da posetite brojne kulturno-istorijske spomenike: Medijanu, Ćele-kulu, Nišku tvrđavu iz 18. veka, Čegar, Memorijalni muzej-logor „Crveni krst“.

Svaka soba poseduje

Telefon LCD+DVD Mini bar Sef Internet Klima Kupatilo
sa
hidromasazom
Predivan
pogled
SOS
sistem
Protivpozarni
alarm